Dinsdag 20 november, Twijver 66 Venhuizen

Secrets and lies

Een film over identiteit.
Identiteit is het sleutelwoord in Secrets and lies. Leigh: "Hortense, een hoofdpersoon in de film probeert uit te vinden wie ze is. Dat proberen we allemaal; we zoeken constant naar bevestiging van wie of wat we zijn. Deze film gaat over het beeld dat wij van onzelf en anderen hebben en hoe wij dat ondergaan. Hoe mensen naar elkaar kijken. Binnen die context leek het me aardig dat Hortense opticien is en Cynthias' broer Maurice z'n brood verdient als fotograaf. Hortense meet wat anderen kunnen zien, terwijl Maurice ons de mogelijkheid geeft om de wereld te zien door zijn persoon."
In vergelijking met vorige films van Leigh, heeft Secrets and lies een opmerkelijk optimistische toonzetting. Er is dan wel geen sprake van een happy end in de traditionele betekenis van het woord, maar de toeschouwer verlaat de bioscoop toch met het opgeluchte idee dat het waarschijnlijk allemaal nog wel goed komt met Cynthia en haar familie.
Dat de bioscoopganger die met Cynthia meeleeft aan het einde van de film achterblijft met enkele onbeantwoorde vragen over haar verleden zo is onbekend wie de vader van haar tweede dochter is maakt deel uit van de opzet van Leigh. "Ik zou je in detail het achtergrondverhaal kunnen vertellen dat we hebben verzonnen, maar dat doe ik niet. Ik vind het belangrijk dat je na de film vragen overhoudt.
Een film met een open eind maar niet zonder hoop.

De toegang is gratis.
Aanvang 19:30 uur.
Na gesprek onder leiding van Ds. Camarasa.