Dinsdag 4 februari, Twijver 66 Venhuizen

La Grande Belleza, over schoonheid en de weg van ons mensen.

Hoe leven wij ons leven? Veel vanzelfsprekende kaders hebben we los gelaten. Vaak leven we vanuit flarden die eens die kaders stempelden. Zo leven we onze levensreis mat flarden van religie, van muziek en de schoonheid door alle dingen heen lijkt voor velen het enige houvast te zijn.

In de film “La grande Belleza” zien we de stad Rome waar de moderne mens zijn weg zoekt. Joe Gambardella is een man op leeftijd en hij is de koning van de nacht. Uitgaan is zijn ding. Ooit schreef hij een boek, en dat is waar hij op teert en waar mensen hem op aanspreken.
Joe ontmoet allerlei figuren op zijn reis. Tragische, mooie en prachtige momenten flitsen op. Velen zijn op zoek naar geluk, sommigen vinden het nooit. Door alles heen is het de schoonheid die mensen ondanks alles omgeeft. Zo horen we muziek van Avo Pärt , maar ook in het begin de leegte van de house tijdens de party’s waar Joe zich tot bijna vervelens toe in beweegt. Maar juist dat lege krijgt zijn tegenspraak in momenten van ongekende schoonheid en korte blikken tussen mensen.

Ondertussen blijft Rome de ‘eeuwige stad’ en eindigt de film in schoonheid, alsof alles toch goed is ondanks dat wij mensen niet altijd meer de weg weten.

De reis is het doel, verder niets, maar dan wel met de ontroering van schoonheid dat veel goed maakt. Soms in een enkel moment voor het leven, zoals voor Joe Gambardella. Voer voor gesprek lijkt me.

De toegang is gratis.
Aanvang 19:30 uur.
Na gesprek onder leiding van Ds. Camarasa.