Berichten

"Koffie/ thee uurtje voor ieder die andere mensen willen ontmoeten"

Koffie/ thee uurtje met migranten in de Nederlandse Hervormde kerk te Venhuizen.
Het is begonnen met een verzoek van twee Syrische dames om meer contact te krijgen met inwoners van Venhuizen.
We zijn een aantal keren bij elkaar geweest en de gesprekken komen goed op gang.
We merken dat er mensen zijn die denken dat dit alleen voor migranten is.
Maar dat is dus een misverstand.
Daarom is het misschien beter als we het een andere naam gaan geven.
"Koffie/ thee uurtje voor iedereen, die andere mensen willen ontmoeten."
Zitje vaak alleen in de ochtend een kopje koffie te drinken en lijkt het je gezellig om dat samen met een ander te doen?
Kom eens langs en ga in gesprek met andere inwoners van onze gemeente.
We komen één keer in de vier weken bij elkaar.
De volgende koffie uurtjes staan gepland op: woensdag 8 november om 10:00 uur in de Nederlandse Hervormde kerk, Kerkweg 113, 1606 AP Venhuizen

Marga Krijtenberg (0228 541603)

Grote Gesprek

Jacqueline van der Zee (1966) is te gast bij het Grote Gesprek op 25 november vanaf 14:00 uur in de Hervormde Kerk in Venhuizen. Zij houdt een muzikale lezing over de in 1943 in Auschwitz vermoorde Joodse vrouw Etty Hillesum.
"En toch is het leven schoon en zinrijk" (uit: 'Het verstoorde leven'). Aan de hand van zes actuele thema's worden de laatste twee jaar uit het leven van Etty Hillesum (1914 - 1943) besproken, bezongen en toegelicht. Zij maakt in deze periode een intensief proces van bewustwording door, wat leidt tot een krachtig levensgevoel, innerlijke rust en een onaantastbaar Godsvertrouwen. Een lange en dappere weg, zeker gezien het feit dat zij als Joodse vrouw de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog van dichtbij meemaakt.

Op heldere, humorvolle wijze vertelt Etty over haar ANGST (1) om te schrijven, haar INTENSIEVE manier van LEVEN en haar DEPRESSIES (2). Ze schrijft eerlijk en kritisch over de verhouding die ze heeft met haar mentor en therapeut de psychochiroloog Julius Spier MAN/VROUW (3), over haar visie ten opzichte van de OORLOG (4), en ten slotte over de weg die haar via haar VOLHARDING (5) leidt naar GOD (6).

Toegang is gratis en bij de uitgang is een collecte voor de kosten

Jacqueline van der Zee