Orgelconcert in Herv. kerk Venhuizen

Orgelconcert door Jos van der Kooy in Herv. Kerk Venhuizen

Op zondag 23 oktober 2022 speelt Jos van der Kooy een orgelconcert in de Hervormde kerk te Venhuizen.

Jos van der Kooy is een van de toporganisten van Nederland, de commissie is blij dat hij weer in Venhuizen komt spelen op het fraaie Pels orgel. De aanvang is om 15:30 uur, kerk open vanaf 15:00 uur, toegang 15,00 euro. Kaarten zijn contant/gepast aan de kerk verkrijgbaar. Verdere info: www.zingenenzo.com

Jos van der Kooy (Rotterdam, 1951) is een vooraanstaand Nederlands organist. Hij staat bekend om virtuositeit, brede programmering en improvisatievermogen. Hij is organist van de Arminiuskerk in Rotterdam en van de Raad van State te Gravenhage. Hij doceert aan het Koninklijk Conservatorium te Gravenhage en aan de Universiteit Leiden. In het verleden was hij stadsorganist van Haarlem en organist van de Westerkerk in Amsterdam. Hij maakte een dertigtal cd s. Voor zijn werk ontving hij nationale en internationale onderscheidingen.

Jos van der Kooy

Kerkzegel Venhuizen